Ιστολόγια

Γλώσσες

  • English
  • Ελληνικά

Πλεονεκτήματα online εκπαίδευσης

 

1. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση γίνεται προνόμιο όλων, ανεξάρτητα από την γεωγραφική θέση.

 

2. Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Ο μαθητής εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο για μελέτη, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, αφού βρίσκεται στο χώρο του.

 

3. Η οικογένεια εξοικονομεί χρήματα, αφού το κόστος της διαδικτυακής εκπαίδευσης είναι χαμηλότερο.

 

4. Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης αυξάνεται, καθώς το διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

 

5. Η μελέτη και η παράδοση του μαθήματος γίνονται με τη συνδρομή της τεχνολογίας. Η διαδραστική επιφάνεια εργασίας εγείρει το ενδιαφέρον του μαθητή κάνοντας τη μαθησιακή διαδικασία εύληπτη, ευχάριστη και αποδοτική.

 

6. Το διαδίκτυο γίνεται εργαλείο γνώσης. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τις χρήσιμες πλευρές του διαδικτύου καλλιεργώντας την κριτική του σκέψη.

 

7. Οι γονείς μπορούν να ελέγξουν ευκολότερα την πρόοδο του παιδιού τους τόσο με τη συχνότερη επαφή με τους καθηγητές όσο και με την παρακολούθηση του μαθήματος.

 

8. Η επικοινωνία με τον καθηγητή είναι συνεχής ακόμα και εκτός μαθήματος.

 

9. Δημιουργεί  κόμβο παροχής εκπαιδευτικού περιεχομένου όμοιου με αυτού που παραδίδεται εντός μια τάξης σε έντυπη μορφή.

 

10. Παρέχει  στους σπουδαστές ευκαιρίες συνεισφοράς στο μάθημα και συνεργασίας με ασύγχρονα και σύγχρονα εργαλεία εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

 

Continue Reading
Εγγραφή στο RSS - Ιστολόγια