goethe

 

Γερμανική Γλωσσά

 

Η Γερμανική γλώσσα ομιλείται περίπου από 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και επίσης σχεδόν από 80 εκατομμύρια ομιλητές ως μη-μητρική γλώσσα. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο. Η Γερμανική γλώσσα είναι η κύρια γλώσσα 82 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γερμανία και 8 εκατομμυρίων στην Αυστρία αλλά και στα δύο τρίτα της Ελβετίας.

 

Γιατί να μάθω γερμανικά;

 

Μέσα από την εκμάθηση των Γερμανικών σας δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή αισθητά:

 

 1. στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία: Η επικοινωνία στα Γερμανικά με γερμανόφωνους συνεταίρους βελτιώνει τις επαγγελματικές σας σχέσεις και οδηγεί σε αποτελεσματικότερη επικοινωνία και έτσι στην επιτυχία.
 2. Παγκόσμια καριέρα: Μέσα από τη γνώση των Γερμανικών βελτιώνετε τις επαγγελματικές σας προοπτικές σε γερμανικές εταιρίες που στεγάζονται στη χώρα σας αλλά και στο εξωτερικό.
 3. Τουρισμός και ξενοδοχειακά επαγγέλματα: Τουρίστες από γερμανόφωνες χώρες ταξιδεύουν πολύ και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τουρίστες άλλων χωρών.
 4. Επιστήμη και έρευνα: Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσας της επιστήμης.
 5. Ευκαιρίες σπουδών και εργασίας στη Γερμανία: Η Γερμανία απονέμει μεγάλο αριθμό υποτροφιών για σπουδές στη χώρα.
 6. Προγράμματα ανταλλαγών των φοιτητών μεταξύ της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών του κόσμου.

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της GoOn Interactive Learning στοχεύει στην απόκτηση του A2 όπως αυτό περιγράφεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (CEFR). Ο κύκλος μαθημάτων ξεκινάει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται το Μάιο με τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις,  και είναι συνολικής διάρκειας 110 ωρών.  Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αποκτήσετε ακρίβεια και ευχέρεια λόγου (γραπτού και προφορικού) καθώς και θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στην κατανόηση του γραπτού και προφορικού λόγου. Κατά τους τελευταίους μήνες προετοιμασίας δύναται να μεταβληθούν αυξητικά οι ώρες παρακολούθησης με στόχο την επίλυση ικανού αριθμού τεστ προετοιμασίας καθώς και την ανάπτυξη τεχνικών  διασφαλίζοντας  την επιτυχία στις εξετάσεις.

 

Παροχές

 

H GoOn interactive Learning σας παρέχει:

 

 1. Ολιγομελή τμήματα έως 6 ατόμων
 2. Εγγύηση απόκτησης πιστοποιητικού
 3. Ευέλικτα προγράμματα σπουδών (μέρες και ώρες που εσείς επιλέγετε)
 4. Έμπειρους καθηγητές απόφοιτοι ΑΕΙ
 5. Δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων 2 μέρες  την εβδομάδα από 3 ώρες ή 3 μέρες την εβδομάδα από 2 ώρες
 6. Πρωτοποριακή υπηρεσία προσωπικού εκπαιδευτικού συμβούλου

 

Επίπεδο με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες και με βάση τον ΑΣΕΠ: A2 (βασική γνώση της γερμανικής γλώσσας)

Αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας: Καθολική (Τίτλοι γλωσσομάθειας - τρόπος απόδειξης)

Συνολική διάρκεια εξέτασης (πλην προφορικών): περίπου 70 λεπτά

Τομείς εξέτασης του υποψήφιου: Γραπτή και προφορική εξέταση

 

 

Εξετάσεις Γερμανικών

 

Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe-Institut αποδεικνύουν με σαφήνεια τις γλωσσικές ικανότητες και το επίπεδο γνώσεων του κατόχου τους. Επιπλέον αναγνωρίζονται διεθνώς, έχουν υψηλό κύρος και καλύπτουν όλα τα επίπεδα και τις δεξιότητες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
 

 

Goethe-Zertifikat Α2

 

Το πιστοποιητικό Goethe-Zertifikat A2 αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Έχοντας αποκτήσει το  Zertifikat A2 o υποψήφιος αναμένεται να κατανοεί προτάσεις και συνηθισμένες εκφράσεις που έχουν άμεση σχέση με τις εμπειρίες του (π.χ. πληροφορίες για τον εαυτό του και την οικογένειά του, για αγορές, την εργασία, το άμεσο περιβάλλον). 'Εχει την ικανότητα να επικοινωνεί σε απλές καθημερινές περιστάσεις, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για οικεία και συνηθισμένα θέματα. Μιλάει με απλό τρόπο για την καταγωγή και την εκπαίδευσή του, το περιβάλλον του και ό,τι έχει σχέση με τις άμεσες ανάγκες του.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία και περιεχόμενο των εξετάσεων Goethe Zertifikat Α2

 

Ποια είναι η διαδικασία των γραπτών και προφορικών εξετάσεων;

 

Τα κάτωθι δεδομένα διαμορφώνονται αποκλειστικά από τους αρμόδιους ακαδημαϊκούς και εξεταστικούς φορείς και μπορεί να μεταβληθούν χωρίς προειδοποίηση.

 

Η GoOn Interactive Learning αποποιείται κάθε ευθύνης άμεσης επικαιροποίησης των ανωτέρω στοιχείων σε περίπτωση αλλαγής.

 

 

Α) Γραπτή ομαδική εξέταση (70 λεπτά)

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ( 20 λεπτά)

Ακούτε σύντομες καθημερινές συνομιλίες, προσωπικά μηνύματα στο τηλέφωνο ή ανακοινώσεις σε δημόσιους χώρους και επεξεργάζεσθε ασκήσεις που είναι κοντά στην πραγματικότητα.

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (25 λεπτά)

Διαβάζετε κείμενα, όπως για παράδειγμα σύντομα σημειώματα, μικρές αγγελίες, πινακίδες με οδηγίες ή δημόσιες ανακοινώσεις και απαντάτε στα ζητούμενα.

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (25 λεπτά)

Συμπληρώνετε στερεότυπα, απλά έντυπα και γράφετε ένα σύντομο προσωπικό κείμενο ως απάντηση σε επιστολή, ηλεκτρονικό μήνυμα ή Φαξ.

 

B) Προφορική εξέταση: ανά ζεύγη ή ατομική (15 λεπτά)

 

Στην ενότητα ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ οι υποψήφιοι εξετάζονται κατά κανόνα ανά ζεύγη, είναι δυνατόν όμως, κατ’ εξαίρεση, να εξετασθούν και ατομικά. Η προφορική εξέταση ανά ζεύγη διαρκεί περίπου 15 λεπτά, η ατομική περίπου 10 λεπτά.

 

Στο Μέρος 1 οι υποψήφιοι παρουσιάζουν με τη σειρά τον εαυτό τους, με βάση τις λέξεις-κλειδιά που βρίσκονται στα έντυπα υποψηφίου και απαντούν τουλάχιστον σε δύο ερωτήσεις των εξεταστών.

 

Στο Μέρος 2 οι υποψήφιοι συνομιλούν μεταξύ τους. Διατυπώνουν ερωτήσεις και αντιδρούν ανάλογα.

 

Στο Μέρος 3 οι υποψήφιοι διαπραγματεύονται κάτι θέτοντας ερωτήσεις, κάνοντας προτάσεις και αντιδρώντας ανάλογα.

 

Επιτυχής συμμετοχή στην εξέταση

 

Η μέγιστη δυνατή βαθμολογία είναι 100 μονάδες. Συγκεκριμένα 75 μονάδες στο γραπτό μέρος και 25 μονάδες στο προφορικό μέρος. Η συμμετοχή στην εξέταση θεωρείται επιτυχής όταν ο υποψήφιος συγκεντρώσει τουλάχιστον 60 μονάδες (60% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας) και έχει συμμετάσχει σε όλα τα μέρη και τις ενότητες της εξέτασης.

 

Όταν ένας/μια υποψήφιος/-α συγκεντρώσει στη γραπτή εξέταση λιγότερες από 35 μονάδες, τότε η συμμετοχή του στην ενότητα ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ δεν θεωρείται σκόπιμη, καθότι δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει την απαραίτητη βάση των 60 μονάδων, ακόμη κι αν στην ενότητα ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ βαθμολογηθεί με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

 

 

Μετά την επιτυχία στην εξέταση μπορείτε για παράδειγμα

 

 • να κατανοείτε τις σημαντικότερες πληροφορίες σε καθημερινές συνομιλίες, αλλά και σύντομες αγγελίες από το ραδιόφωνο ή μηνύματα στο τηλέφωνο,
 • να διακρίνετε τις σημαντικότερες πληροφορίες από σύντομα δημοσιογραφικά άρθρα, αγγελίες που αναφέρονται σε καθημερινά θέματα και πινακίδες σε δημόσιους χώρους,
 • να συμπληρώνετε συνηθισμένα έντυπα σε καταστήματα, τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες,
 • να γράφετε μηνύματα που αναφέρονται στο άμεσο κοινωνικό σας περιβάλλον,
 • να παρουσιάζετε τον εαυτό σας στα πλαίσια μιας συνομιλίας και να ανταλλάσσετε πληροφορίες που αφορούν τη ζωή σας,
 • στα πλαίσια μιας συνομιλίας να θέτετε ερωτήσεις για καθημερινά θέματα και να απαντάτε ανάλογα,
 • στα πλαίσια μιας καθημερινής συνομιλίας να προσπαθείτε να κανονίσετε κάτι ή να έρθετε σε μια συμφωνία με το συνομιλητή σας.

 

Γενικές Παρατηρήσεις:

 

 • Η γραπτή εξέταση διεξάγεται κατά κανόνα πριν την προφορική. Σε περίπτωση που η γραπτή και η προφορική εξέταση δεν διεξαχθούν την ίδια ημέρα, τότε διεξάγονται το αργότερο μέσα σε διάστημα 14 ημερών.
 • Για τη γραπτή εξέταση συνιστάται η ακόλουθη σειρά: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. Τα Εξεταστικά Κέντρα μπορούν, για οργανωτικούς λόγους, να αλλάξουν τη σειρά των ενοτήτων.
 • Μεταξύ των διαφόρων ενοτήτων δεν προβλέπεται διάλειμμα.
 • Η εξέταση Goethe-Zertifikat A2: Start Deutsch 2 προϋποθέτει βασικές γνώσεις στη γλώσσα.