goethe

 

Γερμανική Γλώσσα

 

Η Γερμανική γλώσσα ομιλείται περίπου από 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και επίσης σχεδόν από 80 εκατομμύρια ομιλητές ως μη-μητρική γλώσσα. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο. Η Γερμανική γλώσσα είναι η κύρια γλώσσα 82 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γερμανία και 8 εκατομμυρίων στην Αυστρία αλλά και στα δύο τρίτα της Ελβετίας.

 

Γιατί να μάθω γερμανικά;

 

Μέσα από την εκμάθηση των Γερμανικών σας δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή αισθητά στους παρακάτω τομείς:

 

 1. στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία: Η επικοινωνία στα Γερμανικά με γερμανόφωνους συνεταίρους βελτιώνει τις επαγγελματικές σας σχέσεις και οδηγεί σε αποτελεσματικότερη επικοινωνία και έτσι στην επιτυχία.
 2. Παγκόσμια καριέρα: Μέσα από τη γνώση των Γερμανικών βελτιώνετε τις επαγγελματικές σας προοπτικές σε γερμανικές εταιρίες που στεγάζονται στη χώρα σας αλλά και στο εξωτερικό.
 3. Τουρισμός και ξενοδοχειακά επαγγέλματα: Τουρίστες από γερμανόφωνες χώρες ταξιδεύουν πολύ και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τουρίστες άλλων χωρών.
 4. Επιστήμη και έρευνα: Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσας της επιστήμης.
 5. Ευκαιρίες σπουδών και εργασίας στη Γερμανία: Η Γερμανία απονέμει μεγάλο αριθμό υποτροφιών για σπουδές στη χώρα.
 6. Προγράμματα ανταλλαγών των φοιτητών μεταξύ της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών του κόσμου.

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της GoOn Interactive Learning στοχεύει στην απόκτηση του Β2 όπως αυτό περιγράφεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (CEFR). Ο κύκλος μαθημάτων ξεκινάει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται το Μάιο με τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις,  και είναι συνολικής διάρκειας 120 ωρών.  Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αποκτήσετε ακρίβεια και ευχέρεια λόγου (γραπτού και προφορικού) καθώς και θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στην κατανόηση του γραπτού και προφορικού λόγου. Κατά τους τελευταίους μήνες προετοιμασίας δύναται να μεταβληθούν αυξητικά οι ώρες παρακολούθησης με στόχο την επίλυση ικανού αριθμού τεστ προετοιμασίας καθώς και την ανάπτυξη τεχνικών  διασφαλίζοντας  την επιτυχία στις εξετάσεις.

 

Παροχές

 

H GoOn interactive Learning σας παρέχει:

 

 1. Ολιγομελή τμήματα έως 6 ατόμων
 2. Εγγύηση απόκτησης πιστοποιητικού
 3. Ευέλικτα προγράμματα σπουδών (μέρες και ώρες που εσείς επιλέγετε)
 4. Έμπειρους καθηγητές απόφοιτοι ΑΕΙ
 5. Δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων 2 μέρες  την εβδομάδα από 3 ώρες ή 3 μέρες την εβδομάδα από 2 ώρες
 6. Πρωτοποριακή υπηρεσία προσωπικού εκπαιδευτικού συμβούλου

 

Επίπεδο με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες και με βάση τον ΑΣΕΠ: Β2 (καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας)

Αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας: Καθολική (Τίτλοι γλωσσομάθειας - τρόπος απόδειξης)

Συνολική διάρκεια εξέτασης (πλην προφορικών): περίπου 190 λεπτά

Τομείς εξέτασης του υποψήφιου: Γραπτή και προφορική εξέταση

 

Εξετάσεις Γερμανικών

 

Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe-Institut αποδεικνύουν με σαφήνεια τις γλωσσικές ικανότητες και το επίπεδο γνώσεων του κατόχου τους. Επιπλέον αναγνωρίζονται διεθνώς, έχουν υψηλό κύρος και καλύπτουν όλα τα επίπεδα και τις δεξιότητες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
 

 

Goethe-Zertifikat B2

 

Το πιστοποιητικό Goethe-Zertifikat B2 αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Έχοντας αποκτήσει το  Zertifikat B2 o υποψήφιος μπορεί να κατανοεί τα κύρια νοήματα σύνθετων κειμένων που πραγματεύονται συγκεκριμένα ή αφηρημένα θέματα και επιστημονικές συζητήσεις πάνω στο δικό του ειδικό τομέα. Συνεννοείται με ευχέρεια και αμεσότητα με άτομα που έχουν ως μητρική τη γλώσσα-στόχο, καθιστώντας τη συνομιλία μαζί τους φυσική και απρόσκοπτη και για τις δύο πλευρές. Μπορεί να διατυπώνει τις απόψεις του διεξοδικά και με σαφήνεια, να εξηγεί τη θέση του πάνω σε ένα επίκαιρο ζήτημα και να αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφόρων πιθανοτήτων.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία και περιεχόμενο των εξετάσεων Goethe Zertifikat B2

 

Ποια είναι η διαδικασία των γραπτών και προφορικών εξετάσεων;

 

Τα κάτωθι δεδομένα διαμορφώνονται αποκλειστικά από τους αρμόδιους ακαδημαϊκούς και εξεταστικούς φορείς και μπορεί να μεταβληθούν χωρίς προειδοποίηση.

 

Η GoOn Interactive Learning αποποιείται κάθε ευθύνης άμεσης επικαιροποίησης των ανωτέρω στοιχείων σε περίπτωση αλλαγής.

 

Α) Γραπτή εξέταση (190 λεπτά)

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (80 λεπτά)

 

Διαβάζετε διάφορα κείμενα από σύγχρονα μέσα, όπως αγγελίες, αποσπάσματα από καταλόγους, κείμενα από βιβλία εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια, κριτικές και εκθέσεις και επεξεργάζεσθε διάφορες ασκήσεις. Συμπληρώνετε λέξεις που λείπουν σε γραπτό κείμενο.

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ( 30 λεπτά)

 

Ακούτε συνομιλίες και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και κατόπιν διορθώνετε ή συμπληρώνετε αυτά που ακούσατε και αντιστοιχείτε φράσεις. Επιπλέον ακούτε μια συνέντευξη για κάποιο επίκαιρο, κοινωνικό θέμα και απαντάτε στα ζητούμενα.

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (80 λεπτά)

 

Εκφράζετε γραπτά την άποψή σας για κάποιο δημοσιογραφικό άρθρο και διορθώνετε μια επιστολή.

 

B) Παραγωγή προφορικού λόγου (10- 15 λεπτά)

 

Στην ενότητα ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ οι υποψήφιοι εξετάζονται κατά κανόνα ανά ζεύγη, είναι δυνατόν όμως, κατ’ εξαίρεση, να εξετασθούν και ατομικά. Η προφορική εξέταση ανά ζεύγη διαρκεί περίπου 15 λεπτά, η ατομική περίπου 10 λεπτά.

 

Παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους συνομιλητές σας (μεταξύ των οποίων κάποιοι που μιλούν τα γερμανικά ως μητρική γλώσσα), παίρνετε θέση πάνω σε ένα επίκαιρο θέμα και έρχεσθε προφορικά σε συνεννόηση με μια συνυποψήφια / έναν συνυποψήφιο για τη διεκπεραίωση κάποιου θέματος.

 

Επιτυχής συμμετοχή στην εξέταση

 

Η μέγιστη δυνατή βαθμολογία είναι 100 μονάδες. Συγκεκριμένα 75 μονάδες στο γραπτό μέρος και 25 μονάδες στο προφορικό μέρος.

 

Η συμμετοχή στην εξέταση θεωρείται επιτυχής όταν ο υποψήφιος συγκεντρώσει τουλάχιστον 60 μονάδες (60% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας) και έχει συμμετάσχει σε όλα τα μέρη και τις ενότητες της εξέτασης. Από το σύνολο αυτό πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 45 μονάδες στη γραπτή εξέταση και τουλάχιστον 15 στην προφορική. Διαφορετικά η συμμετοχή στη συνολική εξέταση θεωρείται μη επιτυχής.

 

Μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις είστε για παράδειγμα σε θέση

 

 • να κατανοείτε τα βασικά νοήματα συγκεκριμένων και αφηρημένων θεμάτων και να αντλείτε απ’ αυτά τις πληροφορίες που θεωρείτε σημαντικές (π.χ. από ραδιοφωνικές εκπομπές)
 • να κατανοείτε ένα ευρύ φάσμα κειμένων, τόσο σύντομων (όπως για παράδειγμα αγγελίες) όσο και εκτενέστερων, σύνθετων κειμένων εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια και εκθέσεις
 • να δομείτε και να διατυπώνετε με σαφήνεια γραπτά τις απόψεις σας για σύνθετα θέματα, αλλά και να διορθώνετε κείμενα τρίτων που περιέχουν λάθη
 • να παρουσιάζετε προφορικά γενικά θέματα και θέματα που σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, χρησιμοποιώντας σαφή και ορθά δομημένο λόγο
 • να συμμετέχετε ενεργά σε συζητήσεις πάνω σε θέματα που σας είναι οικεία, να παίρνετε θέση και να παρουσιάζετε τις απόψεις σας.

 

Γενικές Παρατηρήσεις:

 

 • Η γραπτή εξέταση διεξάγεται κατά κανόνα πριν την προφορική. Σε περίπτωση που η γραπτή και η προφορική εξέταση δεν διεξαχθούν την ίδια ημέρα, τότε διεξάγονται το αργότερο μέσα σε διάστημα 14 ημερών.
 • Για τη γραπτή εξέταση συνιστάται η ακόλουθη σειρά: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. Τα Εξεταστικά Κέντρα μπορούν για οργανωτικούς λόγους να αλλάξουν τη σειρά των ενοτήτων.
 • Μετά από κάθε ενότητα προβλέπεται διάλειμμα τουλάχιστον 10 λεπτών.
 • Η εξέταση Goethe-Zertifikat B2 προϋποθέτει γλωσσικές γνώσεις στο επίπεδο Β2 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες