goethe

 

Γερμανική Γλώσσα

 

Η Γερμανική γλώσσα ομιλείται περίπου από 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και επίσης σχεδόν από 80 εκατομμύρια ομιλητές ως μη-μητρική γλώσσα. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο. Η Γερμανική γλώσσα είναι η κύρια γλώσσα 82 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γερμανία και 8 εκατομμυρίων στην Αυστρία αλλά και στα δύο τρίτα της Ελβετίας.

 

Γιατί να μάθω γερμανικά;

 

Μέσα από την εκμάθηση των Γερμανικών σας δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή αισθητά:

 

 1. στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία: Η επικοινωνία στα Γερμανικά με γερμανόφωνους συνεταίρους βελτιώνει τις επαγγελματικές σας σχέσεις και οδηγεί σε αποτελεσματικότερη επικοινωνία και έτσι στην επιτυχία.
 2. Παγκόσμια καριέρα: Μέσα από τη γνώση των Γερμανικών βελτιώνετε τις επαγγελματικές σας προοπτικές σε γερμανικές εταιρίες που στεγάζονται στη χώρα σας αλλά και στο εξωτερικό.
 3. Τουρισμός και ξενοδοχειακά επαγγέλματα: Τουρίστες από γερμανόφωνες χώρες ταξιδεύουν πολύ και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τουρίστες άλλων χωρών.
 4. Επιστήμη και έρευνα: Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσας της επιστήμης.
 5. Ευκαιρίες σπουδών και εργασίας στη Γερμανία: Η Γερμανία απονέμει μεγάλο αριθμό υποτροφιών για σπουδές στη χώρα.
 6. Προγράμματα ανταλλαγών των φοιτητών μεταξύ της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών του κόσμου.

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της GoOn Interactive Learning στοχεύει στην απόκτηση του C1 όπως αυτό περιγράφεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (CEFR). Ο κύκλος μαθημάτων ξεκινάει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται το Μάιο με τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις,  και είναι συνολικής διάρκειας 130 ωρών.  Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αποκτήσετε ακρίβεια και ευχέρεια λόγου (γραπτού και προφορικού) καθώς και θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στην κατανόηση του γραπτού και προφορικού λόγου. Κατά τους τελευταίους μήνες προετοιμασίας δύναται να μεταβληθούν αυξητικά οι ώρες παρακολούθησης με στόχο την επίλυση ικανού αριθμού τεστ προετοιμασίας καθώς και την ανάπτυξη τεχνικών  διασφαλίζοντας  την επιτυχία στις εξετάσεις.

 

Παροχές

 

H GoOn interactive Learning σας παρέχει:

 

 1. Ολιγομελή τμήματα έως 6 ατόμων
 2. Εγγύηση απόκτησης πιστοποιητικού
 3. Ευέλικτα προγράμματα σπουδών (μέρες και ώρες που εσείς επιλέγετε)
 4. Έμπειρους καθηγητές απόφοιτοι ΑΕΙ
 5. Δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων 2 μέρες  την εβδομάδα από 3 ώρες ή 3 μέρες την εβδομάδα από 2 ώρες
 6. Πρωτοποριακή υπηρεσία προσωπικού εκπαιδευτικού συμβούλου

 

Επίπεδο με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες και με βάση τον ΑΣΕΠ: C1 (πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας)

Αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας: Καθολική (Τίτλοι γλωσσομάθειας - τρόπος απόδειξης)

Συνολική διάρκεια εξέτασης (πλην προφορικών): περίπου 190 λεπτά

Τομείς εξέτασης του υποψήφιου: Γραπτή και προφορική εξέταση

 

Εξετάσεις Γερμανικών

 

Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe-Institut αποδεικνύουν με σαφήνεια τις γλωσσικές ικανότητες και το επίπεδο γνώσεων του κατόχου τους. Επιπλέον αναγνωρίζονται διεθνώς, έχουν υψηλό κύρος και καλύπτουν όλα τα επίπεδα και τις δεξιότητες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
 

 

Goethe-Zertifikat C1

 

Το πιστοποιητικό Goethe-Zertifikat C1 αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Έχοντας αποκτήσει το  Zertifikat C1 o υποψήφιος αναμένεται να κατανοεί ένα ευρύ φάσμα κειμένων σχετικά μεγάλης έκτασης και υψηλού βαθμού δυσκολίας και να αντιλαμβάνεται ακόμη και υπονοούμενες έννοιες. Να εκφράζεται με ευχέρεια και αμεσότητα, χωρίς να ψάχνει συχνά εμφανώς για λέξεις. Να χρησιμοποιεί τη γλώσσα αποτελεσματικά και ευέλικτα στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή ή στην εκπαίδευση και τις σπουδές. Να παράγει σαφή, ορθά δομημένο και εκτενή λόγο, ακόμη και για πολύπλοκα θέματα, χρησιμοποιώντας σωστά διάφορα συνδετικά στοιχεία.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία και περιεχόμενο των εξετάσεων Goethe Zertifikat C1

 

Ποια είναι η διαδικασία των γραπτών και προφορικών εξετάσεων;

 

Τα κάτωθι δεδομένα διαμορφώνονται αποκλειστικά από τους αρμόδιους ακαδημαϊκούς και εξεταστικούς φορείς και μπορεί να μεταβληθούν χωρίς προειδοποίηση.

 

Η GoOn Interactive Learning αποποιείται κάθε ευθύνης άμεσης επικαιροποίησης των ανωτέρω στοιχείων σε περίπτωση αλλαγής.

 

Α) Γραπτή εξέταση (190 λεπτά)

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (80 λεπτά)

 

Διαβάζετε αποσπάσματα από βιβλία εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια, κριτικές και/ή εκθέσεις. Στις αντίστοιχες ασκήσεις αποδεικνύετε ότι είστε σε θέση να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις εκτενών κειμένων, αποδίδοντας μεταξύ των άλλων το νόημα επιλεγμένων τμημάτων τους.

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ( 30 λεπτά)

 

Ακούτε συζητήσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, συνεντεύξεις ή ραδιοφωνικά κείμενα, κρατάτε σημειώσεις και αντιστοιχείτε φράσεις.

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (80 λεπτά)

 

Εκφράζετε εκτενώς την άποψή σας σε ένα καλά δομημένο κείμενο πάνω σε ένα θέμα. Για το σκοπό αυτό σας δίνονται πληροφορίες με τη μορφή ενός διαγράμματος.

 

B) Παραγωγή προφορικού λόγου (10- 15 λεπτά)

 

Στην ενότητα ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ οι υποψήφιοι εξετάζονται κατά κανόνα ανά ζεύγη, είναι δυνατόν όμως, κατ’ εξαίρεση, να εξετασθούν και ατομικά. Η προφορική εξέταση ανά ζεύγη διαρκεί περίπου 15 λεπτά, η ατομική περίπου 10 λεπτά.

 

Στην πρώτη φάση της εξέτασης λέτε την άποψή σας για το περιεχόμενο ενός σύντομου κειμένου. Κατόπιν αναζητείτε από κοινού με το συνομιλητή σας λύση σε κάποιο σχέδιο.

 

Επιτυχής συμμετοχή στην εξέταση

 

Η μέγιστη δυνατή βαθμολογία είναι 100 μονάδες. Συγκεκριμένα 75 μονάδες στο γραπτό μέρος και 25 μονάδες στο προφορικό μέρος. Η συμμετοχή στην εξέταση θεωρείται επιτυχής όταν ο υποψήφιος συγκεντρώσει τουλάχιστον 60 μονάδες (60% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας) και έχει συμμετάσχει σε όλα τα μέρη και τις ενότητες της εξέτασης. Από το σύνολο αυτό πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 45 μονάδες στη γραπτή εξέταση και τουλάχιστον 15 στην προφορική. Διαφορετικά η συμμετοχή στη συνολική εξέταση θεωρείται μη επιτυχής.

 

Μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις είστε για παράδειγμα σε θέση

 

 • να κατανοείτε εκτενή ραδιοφωνικά κείμενα, ραδιοφωνικές εκπομπές και διαλέξεις χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα,
 • να κατανοείτε ένα ευρύ φάσμα κειμένων, μεταξύ των άλλων και εκτενών, σύνθετων κειμένων εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια και εκθέσεις,
 • να γράφετε εκθέσεις για σύνθετα θέματα, αναπτύσσοντας τις απόψεις σας με σαφήνεια σε ορθά δομημένο κείμενο και χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες εκφράσεις, λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό αναγνώστη,
 • να εκφράζεσθε προφορικά με αυθορμητισμό και ευχέρεια, να διατυπώνετε τις θέσεις, τις σκέψεις και τις απόψεις σας με ακρίβεια και να παρουσιάζετε εκτενώς τα δικά σας πορίσματα.

 

Γενικές Παρατηρήσεις:

 

 • Η γραπτή εξέταση διεξάγεται κατά κανόνα πριν την προφορική. Σε περίπτωση που η γραπτή και η προφορική εξέταση δεν διεξαχθούν την ίδια ημέρα, τότε διεξάγονται το αργότερο μέσα σε διάστημα 14 ημερών.
 • Για τη γραπτή εξέταση συνιστάται η ακόλουθη σειρά: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. Τα Εξεταστικά Κέντρα μπορούν για οργανωτικούς λόγους να αλλάξουν τη σειρά των ενοτήτων.
 • Μετά από κάθε ενότητα προβλέπεται διάλειμμα τουλάχιστον 10 λεπτών.
 • Η εξέταση Goethe-Zertifikat C1 προϋποθέτει γλωσσικές γνώσεις σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.