goethe

 

Γερμανική Γλώσσα

 

Η Γερμανική γλώσσα ομιλείται περίπου από 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και επίσης σχεδόν από 80 εκατομμύρια ομιλητές ως μη-μητρική γλώσσα. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο. Η Γερμανική γλώσσα είναι η κύρια γλώσσα 82 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γερμανία και 8 εκατομμυρίων στην Αυστρία αλλά και στα δύο τρίτα της Ελβετίας.

 

Γιατί να μάθω γερμανικά;

 

Μέσα από την εκμάθηση των Γερμανικών σας δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή αισθητά:

 

 1. στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία: Η επικοινωνία στα Γερμανικά με γερμανόφωνους συνεταίρους βελτιώνει τις επαγγελματικές σας σχέσεις και οδηγεί σε αποτελεσματικότερη επικοινωνία και έτσι στην επιτυχία.
 2. Παγκόσμια καριέρα: Μέσα από τη γνώση των Γερμανικών βελτιώνετε τις επαγγελματικές σας προοπτικές σε γερμανικές εταιρίες που στεγάζονται στη χώρα σας αλλά και στο εξωτερικό.
 3. Τουρισμός και ξενοδοχειακά επαγγέλματα: Τουρίστες από γερμανόφωνες χώρες ταξιδεύουν πολύ και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τουρίστες άλλων χωρών.
 4. Επιστήμη και έρευνα: Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσας της επιστήμης.
 5. Ευκαιρίες σπουδών και εργασίας στη Γερμανία: Η Γερμανία απονέμει μεγάλο αριθμό υποτροφιών για σπουδές στη χώρα.
 6. Προγράμματα ανταλλαγών των φοιτητών μεταξύ της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών του κόσμου.

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της GoOn Interactive Learning στοχεύει στην απόκτηση του C2 όπως αυτό περιγράφεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (CEFR). Ο κύκλος μαθημάτων ξεκινάει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται το Μάιο με τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις,  και είναι συνολικής διάρκειας 130 ωρών.  Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αποκτήσετε ακρίβεια και ευχέρεια λόγου (γραπτού και προφορικού) καθώς και θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στην κατανόηση του γραπτού και προφορικού λόγου. Κατά τους τελευταίους μήνες προετοιμασίας δύναται να μεταβληθούν αυξητικά οι ώρες παρακολούθησης με στόχο την επίλυση ικανού αριθμού τεστ προετοιμασίας καθώς και την ανάπτυξη τεχνικών  διασφαλίζοντας  την επιτυχία στις εξετάσεις.

 

Παροχές

 

H GoOn interactive Learning σας παρέχει:

 

 1. Ολιγομελή τμήματα έως 6 ατόμων
 2. Εγγύηση απόκτησης πιστοποιητικού
 3. Ευέλικτα προγράμματα σπουδών (μέρες και ώρες που εσείς επιλέγετε)
 4. Έμπειρους καθηγητές απόφοιτοι ΑΕΙ
 5. Δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων 2 μέρες  την εβδομάδα από 3 ώρες ή 3 μέρες την εβδομάδα από 2 ώρες
 6. Πρωτοποριακή υπηρεσία προσωπικού εκπαιδευτικού συμβούλου

 

Επίπεδο με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες και με βάση τον ΑΣΕΠ: C2 (άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας)

Αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας: Καθολική (Τίτλοι γλωσσομάθειας - τρόπος απόδειξης)

Συνολική διάρκεια εξέτασης (πλην προφορικών): περίπου 195 λεπτά

Τομείς εξέτασης του υποψήφιου: Γραπτή και προφορική εξέταση

 

Εξετάσεις Γερμανικών

 

Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe-Institut αποδεικνύουν με σαφήνεια τις γλωσσικές ικανότητες και το επίπεδο γνώσεων του κατόχου τους. Επιπλέον αναγνωρίζονται διεθνώς, έχουν υψηλό κύρος και καλύπτουν όλα τα επίπεδα και τις δεξιότητες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
 

Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom

 

Το πιστοποιητικό Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Έχοντας αποκτήσει το  Zertifikat C2 ο υποψήφιος είναι βασικά σε θέση να κατανοεί χωρίς πρόβλημα οτιδήποτε διαβάζει ή ακούει. Μπορεί να συνοψίσει τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε γραπτές ή προφορικές πηγές, αναπαράγοντας τα επιχειρήματα και τις εκτιμήσεις που εμπεριέχονται σ' αυτές. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα, με μεγάλη ευχέρεια και ακρίβεια και να αποσαφηνίζει ακόμη και τις λεπτές νοηματικές αποχρώσεις σύνθετων θεμάτων.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία και περιεχόμενο των εξετάσεων Goethe Zertifikat C2

 

Ποια είναι η διαδικασία των γραπτών και προφορικών εξετάσεων;

 

Τα κάτωθι δεδομένα διαμορφώνονται αποκλειστικά από τους αρμόδιους ακαδημαϊκούς και εξεταστικούς φορείς και μπορεί να μεταβληθούν χωρίς προειδοποίηση.

 

Η GoOn Interactive Learning αποποιείται κάθε ευθύνης άμεσης επικαιροποίησης των ανωτέρω στοιχείων σε περίπτωση αλλαγής.

 

Η εξέταση GOETHE-ZERTIFIKAT C2:GDS αποτελείται από τέσσερις ενότητες. Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν σε επιμέρους ενότητες ή να συνδυάσουν ενότητες μεταξύ τους:

 

τρεις γραπτές ενότητες ως ομαδική εξέταση: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

 

μία προφορική ενότητα ως ατομική εξέταση: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ.

 

Α) Γραπτή εξέταση (195 λεπτά)

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (80 λεπτά)

 

Στην ενότητα Lesen δείχνετε, ότι καταλαβαίνετε εύκολα ένα ευρύ φάσμα κειμένων, ακόμα και όταν αυτά είναι αφηρημένα ή σύνθετα ως προς το περιεχόμενο και τη γλώσσα και ταυτόχρονα κατανοείτε τις υπαινισσόμενες σημασίες.

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ( 35 λεπτά)

 

Στην ενότητα Hören δείχνετε, ότι κατανοείτε ένα ευρύ φάσμα της ομιλούμενης γλώσσας σε απευθείας συνομιλία όπως στα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και όταν η συνομιλία πραγματοποιείται γρήγορα.

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (80 λεπτά)

 

Στην ενότητα Schreiben δείχνετε, ότι με τη βοήθεια ενός γενικού ή σχετικού με τη λογοτεχνία θέματος μπορείτε να συντάξετε απαιτητικά κείμενα, τα οποία παρουσιάζουν ένα περιεχόμενο καλά δομημένο , με σαφήνεια, ρευστότητα και με το κατάλληλο ύφος για τον εκάστοτε αποδέκτη και στόχο.

 

B) Παραγωγή προφορικού λόγου (15 λεπτά)

 

Στην ενότητα Sprechen δείχνετε, ότι μπορείτε να κάνετε ελεύθερα μια διάλεξη, να συμμετέχετε με ευκολία σε μια συζήτηση καθώς επίσης να χρησιμοποιείτε κατάλληλα ιδιωματικές εκφράσεις και να ξεχωρίζετε νοηματικές αποχρώσεις. Προηγουμένως έχετε 15 λεπτά στη διάθεσή σας για να σχεδιάσετε και να δομήσετε τη διάλεξή σας στο επιλεγμένο θέμα.

 

Επιτυχής συμμετοχή στην εξέταση

 

Η μέγιστη δυνατή βαθμολογία σε κάθε ενότητα είναι 100 μονάδες.

Η συμμετοχή σε μία ενότητα θεωρείται επιτυχής όταν ο εξεταζόμενος συγκεντρώσει τουλάχιστον 60 μονάδες, δηλαδή το 60% της ανώτατης βαθμολογίας.

Τα ποσοστά αντιστοιχούν στους εξής χαρακτηρισμούς:

 

Μονάδες = Ποσοστό

 

Χαρακτηρισμός

100 – 90

 

πολύ καλά

89 – 80

 

καλά

79 – 70

 

ικανοποιητικά

69 – 60

 

επαρκώς

 

Οι υποψήφιοι μπορούν να εξετασθούν σε επιμέρους ενότητες ή σε συνδυασμούς που θα επιλέξουν.

 

Τα τέσσερα επιμέρους πιστοποιητικά που χορηγούνται για την κάθε μία από τις τέσσερις ενότητες αντιστοιχούν σε ένα Γενικό Πιστοποιητικό.

 

Μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις είστε για παράδειγμα σε θέση

 

 • να κατανοείτε χωρίς δυσκολία όλα όσα διαβάζετε και ακούτε στα Γερμανικά
 • να συνοψίζετε πληροφορίες από διάφορες γραπτές και προφορικές πηγές και να αποδίδετε με συνοχή αιτιολογήσεις και εξηγήσεις
 • να εκφράζεστε αυθόρμητα με ευχέρεια και ακρίβεια και να διατυπώνετε λεπτές νοηματικές αποχρώσεις ακόμα και σε σύνθετα θέματα.

 

Γενικές Παρατηρήσεις:

 

 • Για τη γραπτή εξέταση συνιστάται η ακόλουθη σειρά: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. Τα Εξεταστικά Κέντρα μπορούν για οργανωτικούς λόγους να αλλάξουν τη σειρά των ενοτήτων.
 • Μετά από κάθε ενότητα προβλέπεται διάλειμμα τουλάχιστον 15 λεπτών.
 • Το Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom προϋποθέτει ένα πολύ προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο και αντιστοιχεί στο έκτο και ανώτατο επίπεδο - C2 – της κλίμακας ικανοτήτων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες