CAE

 

Τι είναι το Cambridge English: Advanced (CAE);

 

Το Cambridge English: Advanced, γνωστό και ως Certificate in Advanced English (CAE) είναι πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στην Αγγλική ανώτερου επιπέδου που ανταποκρίνεται σε απαιτητικά ακαδημαϊκά και επαγγελματικά περιβάλλοντα και αναγνωρίζεται επίσημα από πανεπιστήμια, εργοδότες και κυβερνητικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Το τεστ διεξήχθη για πρώτη φορά το 1991 και αναθεωρήθηκε το 1999 και το 2008 κατόπιν εκτενών ερευνών. Οι αλλαγές έδωσαν τη δυνατότητα στην εξέταση να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στη γλωσσική διδασκαλία και αξιολόγηση και διασφάλισαν ότι το τεστ παραμένει αξιόπιστο, συναφές και φιλικό στη χρήση για τον υποψήφιο.

 

To Cambridge English: Advanced αντιστοιχεί στο Επίπεδο Γ1 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).

 

Συνήθως απευθύνεται σε όσους έχουν υψηλές επιδόσεις στην εκμάθηση της Αγγλικής και επιδιώκουν:

 

 1. να ακολουθήσουν ακαδημαϊκές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου
 2. να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε διοικητικό και επαγγελματικό επίπεδο
 3. να συμμετέχουν με αυτοπεποίθηση σε επαγγελματικές συναντήσεις ή ακαδημαϊκά μαθήματα και σεμινάρια
 4. να διεξάγουν περίπλοκες και απαιτητικές έρευνες

 

Το Cambridge English: Advanced είναι αποδεκτό από περισσότερο από 3.000 οργανισμούς, εργοδότες και κυβερνητικούς φορείς παγκοσμίως ως αξιόπιστο, ακριβές και αμερόληπτο τεστ δεξιοτήτων στην Αγγλική. 

 

Η ζήτηση για γλωσσικές δεξιότητες υψηλού επιπέδου στα αγγλικά σημειώνει αύξηση σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία στο Cambridge English: Advanced (CAE) δείχνει ότι μπορείτε να επιτύχετε υψηλούς στόχους.

 

Γιατί το Cambridge English: Advanced (CAE) είναι απόδειξη υπεροχής:

 

 1. Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως απόδειξη υψηλών επιδόσεων. 
  Περισσότερα από 4.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και κρατικοί φορείς σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν το Cambridge English: Advanced (CAE) ως απόδειξη υψηλών επιδόσεων. 
 2. Ένα πιστοποιητικό που ανοίγει τον δρόμο σε άπειρες ευκαιρίες. 
  Σας βοηθάει να αναπτύξετε τις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεστε για να επιτύχετε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις αιτήσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και αιτήσεις φοιτητικής βίζας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.
 3. Προσφέρει υψηλού επιπέδου δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα, για ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιτυχία. 
  Η προετοιμασία για το Cambridge English: Advanced (CAE) βοηθάει τους διδασκόμενους να αναπτύξουν δεξιότητες και να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο για τις σπουδές, την εργασία και τη διαμονή τους σε αγγλόφωνες χώρες.

 

Πλεονεκτήματα της εξέτασης Cambridge English: Advanced (CAE) για σπουδαστές, πανεπιστήμια και σχολεία:

 

 • Προσδιορίζει το ιδανικό επίπεδο γνώσης αγγλικών για απαιτητικά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά περιβάλλοντα. 
  Το Cambridge English: Advanced (CAE) δείχνει ότι ο σπουδαστής έχει την γλωσσική ικανότητα να διεξάγει σύνθετη έρευνα, να επικοινωνήσει αποτελεσματικά σε επαγγελματικό επίπεδο και να ξεχωρίσει από το πλήθος.
 • Διατίθεται σε ολόκληρο τον κόσμο. 
  Εξετάσεις διενεργούνται σε 33 ημερομηνίες κάθε χρόνο, από 1.300 εξεταστικά κέντρα σε 113 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 • Προσφέρει αξιολόγηση υψηλού επιπέδου. 
  Σας δίνει πιστοποιητικό από το τμήμα εξετάσεων του University of Cambridge
 • Αποδεικνύει υψηλή ικανότητα στην καθημερινή χρήση των αγγλικών. 
  Το Cambridge English: Advanced (CAE) πιστοποιεί δεξιότητες στα αγγλικά, τις οποίες ζητούν εκπαιδευτικά ιδρύματα και εργοδότες σε προγράμματα σπουδών και θέσεις εργασίας με υψηλούς στόχους.

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της GoOn Interactive Learning στοχεύει στην απόκτηση του C1 όπως αυτό περιγράφεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (CEFR). Ο κύκλος μαθημάτων ξεκινάει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται το Μάιο με τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις,  και είναι συνολικής διάρκειας 125 ωρών.  Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αποκτήσετε ακρίβεια και ευχέρεια λόγου (γραπτού και προφορικού) καθώς και θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στην κατανόηση του γραπτού και προφορικού λόγου (reading και listening). Κατά τους τελευταίους μήνες προετοιμασίας δύναται να μεταβληθούν αυξητικά οι ώρες παρακολούθησης με στόχο την επίλυση ικανού αριθμού Practice tests καθώς και την ανάπτυξη τεχνικών  διασφαλίζοντας  την επιτυχία στις εξετάσεις.

 

Παροχές

 

H GoOn interactive Learning σας παρέχει:

 

 1. Ολιγομελή τμήματα έως 6 ατόμων
 2. Εγγύηση απόκτησης πιστοποιητικού
 3. Ευέλικτα προγράμματα σπουδών (μέρες και ώρες που εσείς επιλέγετε)
 4. Έμπειρους καθηγητές απόφοιτοι ΑΕΙ – Native Speakers
 5. Δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων 2 μέρες  την εβδομάδα από 3 ώρες ή 3 μέρες την εβδομάδα από 2 ώρες
 6. Πρωτοποριακή υπηρεσία προσωπικού εκπαιδευτικού συμβούλου

 

Επίπεδο με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράςγια τις ξένες γλώσσες και με βάση τον ΑΣΕΠ: C1 (πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας)

Αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας: Καθολική (Τίτλοι γλωσσομάθειας - τρόπος απόδειξης)

Εξεταστικές περίοδοι: Δεκέμβριος (δηλώσεις συμμετοχής τον Οκτώβριο) & Μάιος (δηλώσεις συμμετοχής τον Μάρτιο)

Ενδεικτικό κόστος εξετάσεων: 150€

Συνολική διάρκεια εξέτασης (πλην προφορικών): περίπου 235 λεπτά

Τομείς εξέτασης του υποψήφιου: Γραπτή και προφορική εξέταση

 

Cambridge English: Advanced (CAE) – οι αλλαγές συνοπτικά

 

Οι κύριες αλλαγές είναι οι εξής:

 

• Τέσσερις εξεταστικές ενότητες αντί για πέντε. Οι ενότητες Reading και Use of English έχουν πλέον συγχωνευθεί σε μία ενότητα που αξιολογεί τη γνώση της γλώσσας και τη δεξιότητα ανάγνωσης. Όλες οι ασκήσεις έχουν διατηρηθεί σε τροποποιημένη, ωστόσο, μορφή, συμβατή με τη νέα εξέταση.

 

• Μικρότερη διάρκεια από την προηγούμενη εξέταση κατά 45 λεπτά. Ωστόσο, η εξέταση εξακολουθεί να πιστοποιεί στο ίδιο ακριβώς επίπεδο και να αξιολογεί το ίδιο εύρος δεξιοτήτων.

 

• Εισαγωγή νέων ασκήσεων με καινούργιο προσανατολισμό στην αξιολόγηση των ενοτήτων Reading & Use of English, Writing και Speaking.

 

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

 

H εξέταση για το Cambridge English: Advanced αποτελείται από τέσσερα (4) μέρη:

 

•   Έκθεση (Writing) – 90 λεπτά

•   Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening) – 40 λεπτά

•   Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading)  και Χρήση της Αγγλικής Γλώσσας (Use of English) – 90 λεπτά

•   Προφορική Εξέταση (Interactive Oral Examination Section) –   15 λεπτά

 

Τα τρία πρώτα μέρη (Listening, Reading-Use of English και Writing) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και δίνονται την ίδια ημέρα. Το τέταρτο μέρος, η προφορική εξέταση, πραγματοποιείται έως και αρκετές μέρες πριν ή μετά την εξέταση των άλλων ενοτήτων.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία και περιεχόμενο των εξετάσεων Αγγλικών Advanced Cambridge (CΑE)

 

Ποια είναι η διαδικασία των γραπτών και προφορικών εξετάσεων;

 

Τα κάτωθι δεδομένα διαμορφώνονται αποκλειστικά από τους αρμόδιους ακαδημαϊκούς και εξεταστικούς φορείς και μπορεί να μεταβληθούν χωρίς προειδοποίηση.

 

Η GoOn Interactive Learning αποποιείται κάθε ευθύνης άμεσης επικαιροποίησης των ανωτέρω στοιχείων σε περίπτωση αλλαγής.

 

Α) Γραπτή εξέταση

 

Περιλαμβάνει τρεις τομείς εξέτασης: Κατανόηση ακουστικού κειμένου (Listening), Κατανόηση γραπτού λόγου και Χρήση της Αγγλικής Γλώσσας (Reading - Use of English) και Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing).

 

1. Κατανόηση ακουστικού κειμένου (listening)

 

Αποτελείται από 4 μέρη (parts) – συνολικά 30 ερωτήσεις επιλογές (a), (b), (c), (d).

 

Διάρκεια: 40 λεπτά

 

Part 1 (6 ερωτήσεις)

 

Τρία σύντομα αποσπάσματα από διαλόγους μεταξύ συνομιλητών. Υπάρχουν δύο ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν Α, Β ή Γ. 

 

Part 2 (8 ερωτήσεις)

 

Μονόλογος (πιθανόν να υπάρξει εισαγωγή από κάποιον παρουσιαστή)που διαρκεί περίπου 3 λεπτά. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τις προτάσεις στο φύλλο εξέτασης με πληροφορίες που λείπουν και που άκουσαν στην ηχογράφηση. 

 

Part 3 (6 ερωτήσεις)

 

Συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ομιλητών διάρκειας περίπου 4 λεπτών. Οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και να επιλέξουν τη σωστή απάντηση από τέσσερις επιλογές (A, B, Γ ή Δ).

 

Part 4 (10 ερωτήσεις)

 

Σειρά πέντε μονολόγων με συγκεκριμένο θέμα διάρκειας περίπου 30 δευτερόλεπτα ο καθένας. Στο φύλλο εξέτασης υπάρχουν δύο ασκήσεις. Σε κάθε άσκηση οι υποψήφιοι πρέπει να ταιριάξουν κάθε έναν από τους πέντε ομιλητές σε μία από τις οκτώ πιθανές απαντήσεις.

 

2. Reading  - Use of English

 

Αποτελείται από 8 μέρη (parts) – συνολικά 56 ερωτήσεις.

 

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

Part 1 (8 ερωτήσεις): Κείμενο με 8 αριθμημένα κενά. Κάθε κενό αντιστοιχεί σε μια λέξη ή φράση. Το κείμενο ακολουθούν τέσσερις πιθανές απαντήσεις για κάθε κενό και οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν τη σωστή απάντηση (A, B, Γ ή Δ).

 

Part 2 (8 ερωτήσεις): Κείμενο με 8 κενά. Κάθε κενό αντιστοιχεί σε μια λέξη που λείπει. Ο υποψήφιος πρέπει να βρει τη σωστή λέξη για κάθε κενό.

 

Part 3 (8 ερωτήσεις): Κείμενο με 8 κενά. Σε κάθε κενό αντιστοιχεί μια λέξη. Στο τέλος κάθε σειράς υπάρχει μια «προτεινόμενη» λέξη που οι υποψήφιοι πρέπει να αλλάξουν κατά κάποιο τρόπο για να δημιουργήσουν τη σωστή λέξη που λείπει και να συμπληρώσουν σωστά την πρόταση.

 

Part 4 (6 ερωτήσεις): Κάθε ερώτηση αποτελεί πρόταση που την ακολουθεί μια λέξη «κλειδί» και μια δεύτερη πρόταση με ένα κενό στη μέση. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λέξη κλειδί για να συμπληρώσουν τη δεύτερη πρόταση έτσι ώστε να έχει το ίδιο νόημα με την πρώτη πρόταση.

 

Part 5 (6 ερωτήσεις): Κείμενο με μερικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Για κάθε ερώτηση υπάρχουν τέσσερις επιλογές και οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν Α, Β, Γ ή Δ.

 

Part 6 (8 ερωτήσεις): Τέσσερα σύντομα κείμενα τα οποία ακολουθούνται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν τα κείμενα και να αντιστοιχήσουν ένα prompt με στοιχεία μέσα στα κείμενα.

 

Part 7 (6 ερωτήσεις): Κείμενο μιας σελίδας με μερικά αριθμημένα κενά που αντιστοιχούν σε παραγράφους που λείπουν.  Μετά το κείμενο ακολουθούν μερικές παράγραφοι που δεν είναι στη σωστή σειρά. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν το κείμενο και τις παραγράφους και να αποφασίσουν ποια παράγραφος ταιριάζει καλύτερα σε κάθε κενό.

 

Part 8 (10 ερωτήσεις): Σειρά δηλώσεων που τις ακολουθεί είτε ένα κείμενο χωρισμένο σε μέρη, είτε μερικά σύντομα κείμενα. Οι υποψήφιοι πρέπει να ταιριάξουν κάθε δήλωση στο κείμενο ή το σημείο του κειμένου όπου μπορούν να βρουν τις αντίστοιχες πληροφορίες.

 

3. Παραγωγή γραπτού λόγου (Writing)

 

Αποτελείται από 2 μέρη (parts)

 

Διάρκεια: 90 λεπτά
 

 

Part 1: Υλικό για ανάγνωση (μέχρι 150 λέξεις) που πιθανόν να περιλαμβάνει υλικό από διαφημίσεις, αποσπάσματα από επιστολές, email, καρτ ποστάλ, ημερολόγια, σύντομα άρθρα κτλ . Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, οι υποψήφιοι πρέπει να συντάξουν άρθρο, αναφορά, πρόταση ή επιστολή. (180 -220 λέξεις)

 

Part 2: Επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις ερωτήσεις (2-5). Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν υλικό που θα ανακοινωθεί που δε θα ξεπερνά τις 80 λέξεις και που θα περιγράφει μια κατάσταση και να συντάξουν ένα από τα ακόλουθα: άρθρο, συμμετοχή σε διαγωνισμό, απόσπασμα μεγαλύτερου άρθρου, δοκίμιο, φύλλο πληροφοριών, επιστολή, πρόταση, αναφορά ή κριτική. (220- 260 λέξεις)

 

 

B) Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking)

 

Περιγραφή: Ένα ζεύγος Υποψηφίων. 4 συνολικά μέρη εξέτασης (parts).

 

Διάρκεια:  15 λεπτά
 

Part 1 : Συζήτηση του εξεταστή με κάθε υποψήφιο ξεχωριστά (προφορικές ερωτήσεις).

 

Part 2 : Ατομική «εκτενής» συζήτηση με κάθε υποψήφιο και σύντομη απάντηση από τον δεύτερο υποψήφιο. Με τη σειρά  δίνονται στους υποψηφίους τρεις φωτογραφίες για να τις σχολιάσουν.

 

Part 3 : Διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων. Δίνονται προφορικές οδηγίες στους υποψηφίους με γραπτά  ερεθίσματα που θα χρησιμοποιηθούν σε άσκηση λήψης απόφασης.

 

Part 4 : Συζήτηση πάνω σε θέματα που σχετίζονται με το συνεργατικό τύπο (προφορικές ερωτήσεις).

 

Βελτιώσεις στην αναφορά αποτελεσμάτων των υποψηφίων

 

Η αναφορά των αποτελεσμάτων (Statement of Results) της νέας εξέτασης Cambridge English: Advanced (CAE) 2015 θα βασίζεται σε μια νέα κλίμακα κριτηρίων, η οποία, εκτός από το βαθμό, θα δείχνει στον υποψήφιο την αντιστοιχία του βαθμού του στο επίπεδο του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (CEFR). 

 

Οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν ξεχωριστό σκορ για κάθε εξεταστική ενότητα (Reading & Use of English, Writing, Listening and Speaking) ώστε να έχουν μια καθαρή εικόνα της συνολικής τους απόδοσης που θα προκύπτει από τον υπολογισμένο μέσο όρο του συνολικού σκορ όλων των ενοτήτων.

 

Τι είναι η Αναφορά αποτελεσμάτων (Statement of Results)

 

Η αναφορά αποτελεσμάτων παρέχει τις εξής πληροφορίες:

 

• Βαθμολογία βασισμένη στη νέα κλίμακα του Cambridge English για κάθε εξεταστική ενότητα (Reading & Use of English, Writing, Listening and Speaking)

 

• Βαθμολογία βασισμένη στη νέα κλίμακα του Cambridge English για την εξέταση συνολικά (A, B, C, επίπεδο B1)

 

• Το επίπεδο αντιστοιχίας της εξέτασης στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (CEFR).

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οργανισμοί και πανεπιστήμια ζητούν από τους υποψηφίους συγκεκριμένη βαθμολογία σε κάθε ενότητα ή και στην εξέταση συνολικά.

 

Ο πίνακας που ακολουθεί επεξηγεί την αντιστοιχία μεταξύ των βαθμών (A, B, C, επίπεδο B1) που μπορεί να πάρει ο υποψήφιος του Advanced (CAE) και της νέας κλίμακας βαθμολόγησης του Cambridge English:

 

Cambridge English Scale Score

Grade/CEFR

CEFR Level

200-210

Grade A

C2

193-199

Grade B

C1

180-192

Grade C

C1

160-179

Level B2

B2

 

Η εξέταση αντιστοιχεί στο επίπεδο C1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (CEFR), παρέχοντας παράλληλα αξιόπιστη αξιολόγηση στα επίπεδα C2 και B2.

 

Η κλίμακα περιλαμβάνει και τη βαθμίδα 142–159. Οι υποψήφιοι που κατατάσσονται σε αυτή δεν λαμβάνουν πιστοποιητικό, ωστόσο η εν λόγω απόδοσή τους περιέχεται στην αναφορά αποτελεσμάτων.

 

Η σχέση ανάμεσα στα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (CEFR), της νέας κλίμακας βαθμολόγησης του Cambridge English και τηςβαθμολογίας που μπορεί να λάβει ο υποψήφιος του Cambridge English: Advanced (CAE) περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

 

CAE